HärnösandHärnösand

Nyheter från Härnösand

Annonser
Senaste Nytt
Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

S-höjdare hoppar av landstingspolitiken: "Har meddelat distriktsstyrelsen"


Det var under fredagen som flera olika mottagare fick ta emot hot via sms riktat mot Härnösands centrum. Hoten polisanmäldes och under lördagen pågick en stor polisinsats i centrala stan.– Det finns hopp kvar att lösa det här, säger Veronica Andersson vid polisen.
2017-06-13 13:10

Liknande Artiklar
Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Hot skickat till Härnösands centrum


Ett hot skickades under fredagen mot Härnösands centrum.Polisen har nu förstärkt närvaron och har flera patruller i området, rapporterar allehanda.se.– Det kommer att finnas fler poliser i uniform som fotpatrullerar i Härnösands centrum under dagen, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare, till tidningen.
2017-06-10 10:05

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Mari blev gravid efter sex år: "Vårt mirakel kanske kan ge hopp åt andra"


Under lördagen har polisen haft förstärkning av patruller på plats i centrala Härnösand efter det hot som under fredagen skickades till flera mottagare via sms. Senare under eftermiddagen har insatsen avslutats.
2017-06-10 16:00

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Allt fler papperslösa marockaner utvisas från Sverige – stor ökning mot tidigare år


Under fredagen skickades sms med hot riktade mot Härnösands centrum. Polisen har under lördagen gjort viss förstärkning av patruller med anledning av detta.
2017-06-10 09:00

Dagbladet - Sundsvall
[Liknande]

Polisen hittade tjuvgömma


Polisen i Sundsvall kan vara på väg att lösa mysteriet med de många villainbrotten i stan på senare tid. En misstänkt inbrottstjuv greps i morse, sittandes på en tjuvgömma med en större mängd guld, silver och smycken. Under hösten har en rad villainbrott skett i...
2013-10-24 14:18

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Hot riktat mot Härnösands centrum – förstärkning av poliser på stan


Topplaget IFK Timrå har bara vunnit en av sina fem senaste matcher men ligger fortfarande trea i tabellen i division II Norrland.På lördag gäster de jumbon Anundsjö IF som bara har en seger på hela säsongen.Sporten direktsänder matchen med start 14.55, avspark är 15.00.
2017-06-10 08:55

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Uppgifter: Regeringen kan avgå i dag


En tonårsflicka i 18-årsåldern har polisanmält att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i Härnösand under helgen. Flickan lämnade ett tydligt signalement på mannen och polisen lyckades ringa in en man i 30-årsåldern.– Vi har en misstänkt gärningsman, säger Veronica Andersson på polisen.
2017-07-26 13:20

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Härnösand hyllar HBTQ – målar om ett helt bostadskvarter i regnbågens alla färger


En lördag i mars slog en anhörig larm om att den hade hittat två döda personer i en lägenhet i Granloholm. Polisen inledde tidigt en förundersökning om mord. Nu är polisen färdiga med utredningen och kan konstatera att mannen tog livet av...
2017-06-15 10:50

Sydsvenskan
[Liknande]

Masshäktningar i dopningshärva


Under fredagskvällen häktades 31 personer, varav fyra i Malmö, av fem olika tingsrätter misstänkta för bland annat grovt dopningsbrott.STOCKHOLM. Under fredagen häktades 31 personer av fem olika tingsrätter misstänkta för bland annat grovt dopningsbrott.I onsdags slog polisen till mot en rad personer runt...
2009-12-11 20:27

Smålandsposten
[Liknande]

Bjästapräst får behålla jobbet


Den präst i Bjästa i Örnsköldsviks kommun som välkomnade en våldtäktsdömd 15-årig pojke till skolavslutningen får en skriftlig erinran av Domkapitlet i Härnösands stift. Den präst i Bjästa i Örnsköldsviks kommun som välkomnade en våldtäktsdömd 15-årig pojke till skolavslutningen får en skriftlig erinran av Domkapitlet...
2010-06-10 16:31

Dagbladet - Sundsvall
[Liknande]

Nästan fullt på Sundsvalls asylboenden


I år har redan 23 000 personer sökt asyl i Sverige. Det är nästan 2 500 fler än vid samma tidpunkt året före. Migrationsverkets enhet i Sundsvall gör sig nu beredda att ta emot fler. Utanför entrén till Härnösands vandrarhem står en svart minibuss fullpackad...
2013-08-20 15:09

ST.nu - Nyheter - Dublett
[Liknande]

Comeback i Sundsvall


Efter cirka 15 års frånvaro gjorde Akademibokhandeln i dag comeback i centrala Sundsvall. - Äntligen, har flera kunder sagt. De tycker det är bra att vi även finns i stan numera, berättar Thomas Ellqvist, chef för butiken. Men i lärostaden Härnösand stänger man snart.
2009-11-12 18:42

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Hur stoppa politikeravhoppen?


Arbetsformerna för politikerna kan behöva förändras för att fler yngre ska vilja engagera sig och sedan också stanna kvar. Det är ett problem idag att så många politiker hoppar av sina uppdrag i förtid, säger Härnösands kommunalråd Anders Gäfvert.
2009-11-20 14:08

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Häst påkörd av två bilar på E4


En häst blev påkörd av två personbilar på E4 i höjd med Frölandsbacken söder om Härnösand på söndagskvällen. Hästen, en av flera som sprang lösa på vägen, fick enligt polisen en rejäl köttskada.
2011-01-09 21:24

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Läkare fick jobba trots allvarliga brottsmisstankar


En läkare som misstänks för överutskrivning av narkotiska preparat och sexuella trakasserier mot patienter, fick jobb som stafettläkare vid tre vårdcentraler i Domsjö, Örnsköldsvik och Härnösand.- Vi fick aldrig veta att det pågick en utredning mot honom, säger bemanningsföretaget som hyrde ut honom.
2011-06-01 04:03

Allehanda.se
[Liknande]

Stor publik såg Härnösand förlora


Härnösands FF stretade emot bra tills allsvenska Helsingborg gjorde första målet. Sedan fick vi se lekfulla skåningar ta hem den här cupmatchen till en säker 4-0 seger.
2013-08-22 22:03

Allehanda.se - Härnösand
[Liknande]

Åsa Möller (M) hoppar av efter misstag


Landstingsfullmäktiges ordförande Åsa Möller (M) hoppar av från sina landstingsuppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är att hon har begått flera formella fel som ordförande under hösten.
2014-01-10 09:33

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Här låg vikingarnas kultplats mitt i stan – och skeppen seglade in till Säbrå


Polisen fick samtalet vid klockan 18.40. En femåring hade försvunnit från hemmet. Polisen skickade fyra enheter till platsen. – Vi kallade en hundpatrull från Härnösand, säger Tommy Nygren vid RLC region Nord.
2017-08-01 18:00

ST.nu - Nyheter Sundsvall
[Liknande]

Så klarar polisen utredningen


Polisen i Västernorrland tvingades omprioriterat sina resurser för att försöka lösa trippelmordet i Härnösand. - Jag upplever nog det här som det grövsta brott jag varit med om att utreda, säger Thomas Nilsson, operativ chef vid polisen i Västernorrland.
2010-05-12 20:20

Sundsvalls Tidning - Nyheter
[Liknande]

Olika prislapp på konst i Västernorrland - Härnösand i topp


Enligt nya uppgifter från Säpo är antalet våldsbejakande extremister i Sverige nu uppe i 3 000 individer. Sms-hotet som riktades mot centrala Härnösand fredagen den 9 juni utreds fortfarande.– Utredningen går framåt men ingen är skäligen misstänkt, säger Robert Öhman, chef...
2017-07-05 06:00

Dagbladet - Sundsvall
[Liknande]

Svårgreppat val till kyrkorna


I dag är det kyrkoval. Ett val som är lite spretigt och svårt att få grepp om. Det finns inte bara mängder av partier - utan också flera olika val. Den som röstar i dag kan lägga sin röst till kyrkofullmäktige i församlingen, stiftsfullmäktige i stiftet och...
2013-09-15 12:15

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Norrländska mästerskap i brottning


I helgen avgörs Norrländska mästerskapen i brottning i Landgrenshallen i Härnösand. Det är ett stort arrangemang för Brännans IF och det finns hopp om flera hemmamedaljer!
2010-02-12 15:44

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Flera inbrott och stölder i länet i natt


Lägenhetsinbrott och grova stölder har under natten skett i centrala Härnösand och i Sundsbruk utanför Sundsvall. För ena brottet finns två gripna, i det andra fallet saknar polisen någon misstänkt.
2011-05-09 07:45

svt.se - Mittnytt
[Liknande]

Misstänkta pyromandåd


Hyresgäster tvingades natten mot söndagen fly ur ett brinnande flerfamiljshus i centrala Härnösand och samtidigt utbröt också bränder på två andra platser i stan. Polisen misstänker nu att det är en pyroman som ligger bakom bränderna.
2013-09-22 11:36

Allehanda.se - Härnösand
[Liknande]

Nya odlingslotter i centrum


Odla dina egna grönsaker om du bor i bostadsrätt eller hyresrätt. Härnösands kommun öppnar nu upp möjligheten för stadsnära odling på kolonilotter. Sex områden i centrala staden pekas ut som lämpliga för hobbyodlare.
2013-09-10 07:00

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Många tog adjö av biskopen


En mässa med ett starkt miljöbudskap inramade på lördagen Härnösands stifts avsked av biskop Tony Guldbrandzén. Mässan avslutades med att Tony Guldbrandzén lade ner sina ämbetstecken och fick ta emot ett nytt kors. Därmed avslutades hans åtta år som stiftets biskop.
2009-10-25 10:59

Allehanda.se - Härnösand
[Liknande]

Lyckad musikfest


Under lördagen hölls Hemsö Musikfest på Hemsön i Härnösand. Flera olika artister uppträdde under dagen däribland Lars Vegas trio.
2013-07-16 01:36

SR.se - Jämtland
[Liknande]

Minoritetsspråk får egna centrum


Härnösands stift föreslås skapa tre centrum för minoritetsspråk; finska, teckenspråk och samiska.
2009-06-01 14:16

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Fantombild ska lösa mordet i Brattås


I morgon kommer polisen i Härnösand att få hjälp att skapa en fantombild på en person som tros vara den som mördade ett par i Brattås för fyra år sedan. Flera samstämmiga vittnesuppgifter kommer att ligga till grund för bilden. Polisen hoppas att den ska kunna...
2009-12-07 14:44

ST.nu - Nyheter Sundsvall
[Liknande]

Journalisterna uppmanandes vara "snälla" på presskonferensen


Sundsvalls kommunalråd, Anita Bdioui (S), valde att träffa media i går på Socialdemokraternas distriktskansli i Härnösand. "Ganska snart" ska hon ge besked om hon sitter kvar eller hoppar av som ordförande för kommunstyrelsen i förtid. - Jag är inte stött och jag är inte sur. Jag är...
2010-04-14 08:23

ST.nu - Nyheter - Dublett
[Liknande]

Journalisterna uppmanades vara "snälla" på presskonferensen


Sundsvalls kommunalråd, Anita Bdioui (S), valde att träffa media i går på Socialdemokraternas distriktskansli i Härnösand. "Ganska snart" ska hon ge besked om hon sitter kvar eller hoppar av som ordförande för kommunstyrelsen i förtid. - Jag är inte stött och jag är inte sur. Jag är...
2010-04-14 10:17

Barometern
[Liknande]

Superökning av borättspriserna


Falun, Härnösand och Sollentuna. Det är Fastighetssveriges hetaste områden med prisökningar på 25 procent eller mer det senaste året. Bostadsrättspriserna ligger nu på all-time-high i riket – men i bland annat Lomma, Lerum och Södertälje har de gått ner. – Visst har priserna stigit, en stor lägenhet...
2010-12-14 18:21

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Kyrkan föreslås starta språkcentrum


Länet kan få två centrum för minoritetsspråk inom Svenska kyrkan. För Härnösands stift föreslår en utredning att det borde finnas tre centrum för minoritetsspråken finska, samiska och teckenspråk.
2009-06-14 08:46

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Bedräglig marknadsföring


Flera länsbor har blivit uppringda av ett företag som mot betalning erbjuder sig hjälpa människor att lämna Svenska kyrkan. Företaget påstår att det kostar pengar att lämna kyrkan och att det behövs en speciell blankett. Rent bedrägeri, säger Marie-Louise Olsson Rautalinko, jurist på Härnösands stift...
2010-04-29 14:55

Allehanda.se - Härnösand
[Liknande]

14-åringar i stor knarkhärva


En 14-årings mobiltelefon ledde till att polisen nu nystat upp en stor narkotikahärva bland länets ungdomar. Polisen reagerar på att de inblandade är mycket unga. - De flesta vuxna har ingen aning om att det här pågår, säger Jonas Daunfeldt, polisassistent.
2014-01-31 06:57

Smålandsposten
[Liknande]

Omar Mustafa lämnar alla S-uppdrag


Stefan Löfven hade rätt – man kan inte vara ordförande i Islamiska förbundet och samtidigt sitta i Socialdemokraternas partistyrelse.På lördagskvällen tvingades Omar Mustafa bort från toppuppdraget och lämnade också alla andra poster inom partiet. Partiledaren var mycket tydlig när han fick frågan av TT vid ett...
2013-04-14 09:36

SR.se - Jämtland
[Liknande]

Biskopen mer frispråkig som pensionär


Biskop Tony Guldbrandzén går i pension. Han ser fram emot att kunna vara mer frispråkig som bloggare. På lördagen höll han sin avskedspredikan i Härnösands domkyrka.
2009-10-25 10:50

Dagbladet - Sundsvall
[Liknande]

Tog flyg och hyrbil till villainbrotten


Mannen kom till Sverige med flyg. Han hyrde en bil, körde till Sundsvall och tog in på hotell. I går åtalades han misstänkt för fyra villainbrott, tre i Sundsvall och ett i Härnösand. Den 21 oktober i år landade den baltiske medborgaren på flygplatsen i Skavsta. Returbiljetten visar...
2013-12-03 05:01

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Våldtäktsförsök utreds av polisen


Det finns inget samband mellan det misstänkta våldtäktsförsöket i tisdags utomhus mitt i centrala Härnösand och de två överfallsvåldtäkter från i höstas som fortfarande är ouppklarade. Det tror iallafall inte polisen.
2011-01-13 14:48

SR.se - Västernorrland
[Liknande]

Misstänkt mordbrand vid affär


Polisen utreder en misstänkt mordbrand vid en mindre livsmedelsbutik i centrala Härnösand på natten till lördagen.
2009-11-07 02:20

.